Keramikkurser

Välkommen till Annas Krukmakeri i Smedbyn, Huskvarna för att gå en kreativ keramikkurs. I det lilla krukmakeri utgår från din egen nivå och du får du mycket personlig handledning av keramikern Anna Hoffbeck med många års erfarenhet inom både hantverket och kursverksamhet. Ingen förkunskap krävs. 

-Drejkurs

5 tillfällen á 2 timmar

Kom till krukmakeriet och lär dig drejningens grunder. Att forma i lera är både lustfullt, rogivande & utmanande. Att få leran att forma sig precis efter dina händer är ett hantverk som tar tid att lära sig. Genom denna grundkurs i drejning får du de grundstenar som behövs för att sedan kunna öva vidare och utvecklas vid drejskivan. Vi går igenom drejningens olika grundtekniker med focus på centrering. Drejning av enklare bruksföremål och beskickning, alltså att svarva undersidan av det du drejat. Sista kurstillfället glaserar vi den keramik du skapat under kursen. Det finns 6 platser på drejkurserna och alla har tillgång till var sin drejskiva och egen hylla att förvara sina saker på under kursen.

Keramikkurs -Tumma, ringla och kavla

5 tillfällen á 2.5 timmar

Starta helgen tillsammans med oss i krukmakeriet. Varmt välkommen till vår trevliga fredagsgrupp. Här skapar vi keramik genom olika tekniker t ex: tumning, ringling och kavling. Genom att forma leran med händerna blir det t ex enklare bruksgods som skålar, muggar, och vaser mm. I krukmakeriet finns möjlighet att dekorera och trycka mönster i sina alster med hjälp av t ex stämplar, olika verktyg, spetsar och växter. Sista kurstillfället ägnar vi åt att glasera den keramik du skapat under kursen. Det finns 8 platser på fredagskursen och alla har tillgång till en egen hylla att förvara sina saker på under kursen.

 

För att boka din keramikkurs,

klicka här!

Vill du veta när det kommer ut nya kurser?

Anmäl dig till Annas Krukmakeris nyhetsbrev!

drejning i Annas krukmakeri