Keramikkurser

Välkommen till Annas Krukmakeri i Smedbyn, Huskvarna för att gå en kreativ keramikkurs. I det lilla krukmakeri utgår från din egen nivå och du får du mycket personlig handledning av keramikern Anna Hoffbeck med många års erfarenhet inom både hantverket och kursverksamhet. Ingen förkunskap krävs. 

-Drejkurs

Välkommen till krukmakeriet för att dreja. Att forma i lera är både lustfullt, rogivande & utmanande. Att få leran att forma sig precis efter händeren är ett hantverk som tar tid att lära sig. Genom denna kurs får du under några tillfällen gott om tid på dig att testa på att dreja och skapa enklare saker så som små skålar, ljusstakar, och kanske blir det en mugg. Vi går igenom drejningens olika grundtekniker med mest focus på centreringen och enklare bruksföremål. Det finns även möjlighet att dekorera det du skapar med hjälp av stämplar och olika verktyg. Det sista kurstillfället ägnar vi åt att glasera den keramik du skapat under kursen. Det finns 6 platser på drejkurserna och alla har tillgång till var sin drejskiva och egen hylla att förvara sina saker på under kursen.

Keramikkurs -Tumma, ringla och kavla

Starta helgen tillsammans med oss i krukmakeriet. Varmt välkommen till vår trevliga fredagsgrupp på förmiddagarna. Här skapar vi keramik genom olika tekniker t ex: tumning, ringling och kavling. Genom att forma leran med händerna blir det t ex enklare bruksgods som skålar, muggar och små vaser mm. I krukmakeriet finns möjlighet att dekorera och trycka mönster i sina alster med hjälp av t ex stämplar, olika verktyg, spetsar och växter. Sista kurstillfället ägnar vi åt att glasera den keramik du skapat under kursen. Det finns 8 platser på fredagskursen och alla har tillgång till en egen hylla att förvara sina saker på under kursen.

 

För att boka din keramikkurs,

klicka här!

Vill du veta när det kommer ut nya kurser?

Anmäl dig till Annas Krukmakeris nyhetsbrev!

drejning i Annas krukmakeri